Informace na této stránce jsou průběžně doplňovány a upravovány.
Poslední aktualizace: 14. 3. 2023
Prostředky na léčbu cukrovky se nazývají Antidiabetika.
Glukokininy jsou prostředky snižující hladinu krevního cukru.
Hypoglykemika jsou prostředky snižující cukr v krvi.
„Před lety 1860, kdy telegrafní dráty poprvé omotaly Zemi, byla cukrovka natolik vzácná, že jen pár doktorů vidělo více než jeden nebo dva případy za celý svůj život. Cukrovka bývala nemocí kostlivě hubených lidí. Obézní lidé na ni nikdy netrpěli.“
„Elektromagnetická pole se v našem životním prostředí stala tak intenzivními, že nejsme schopni metabolizovat tuky tak jako naši předci. Ačkoliv se k buňkám dostane dostatečné množství kyslíku a živin, mitochondrie – hnací síly buněk – nedokážou ten kyslík a živiny efektivně využít a tím pádem není vytvářeno dostatečné množství energie, které potřebuje srdce, mozek, svaly a orgány. To v podstatě způsobuje, že celému tělu včetně srdce se nedostává kyslíku, což ve výsledku může srdce poškodit. Buňkami nejsou navíc efektivně využívány ani cukry a tuky, kvůli čemuž se nevyužitý cukr hromadí v krvi - což vede k cukrovce – a nevyužitý tuk se usazuje v tepnách.
Elektromagnetická pole narušují základní metabolismus. Pohonné jednotky našich buněk, mitochondrie, se stávají méně aktivními, zpomalují míru, jakou naše buňky dokážou spalovat glukózu, tuky a bílkoviny. Místo aby byly sebrány našimi buňkami, hromadí se přebytečné tuky v naší krvi a usazují se na stěnách našich tepen spolu s cholesterolem, jenž je roznáší, což vytváří povlak, který způsobuje ischemickou chorobu srdeční. Tomu lze předejít konzumací stravy s nízkým obsahem tuku.
Zrovna tak přebytečná glukóza, místo aby si jí vzaly naše buňky, se také hromadí v naší krvi. To zvyšuje vylučování inzulinu naší slinivkou. Za normální situace inzulin snižuje hladinu cukru v krvi tím, že zvýší jeho příjem našimi svaly. Teď však naše svalové buňky nezvládnou udržet krok. Po jídle spalují glukózu jak nejrychleji dovedou a stejně nejsou dost rychlé. Většina přebytku putuje do našich tukových buněk, kde je přeměněna na tuk a způsobuje naši obezitu. Pokud se vaše slinivka opotřebuje a přestane vytvářet inzulin, máte cukrovku 1. typu. Pokud vaše slinivka vytváří dost nebo příliš mnoho inzulinu, ale vaše svaly nejsou schopné glukózu dostatečně rychle využít, je to vyloženo jako „odolnost vůči inzulinu“ a máte cukrovku 2. typu.
Konzumace stravy neobsahující vysoce zpracovaná, rychle stravitelná jídla, obzvláště cukr, může pomoci tomuto předejít.“
„Rádio, televize, radar, počítače, mobily, satelity a milióny vysílacích věží učinily rádiové vlny zdaleka tím nejdominantnějším zdrojem elektromagnetických polí, jež zalévají živé buňky. Nyní už je možné přímo potvrdit míru, do jaké mobilní telefony narušují metabolismus glukózy lidských bytostí.“
„V roce 1997 se v USA objevil prudký a náhlý nárůst případů cukrovky. 31 % během jediného roku. Nikdo nebyl schopen vysvětlit proč. Byl to však rok, kdy telekomunikační průmysl ve Spojených státech masivně zavedl digitální mobilní telefony.“
[Arthur Firstenberg, Neviditelná duha - Dějiny elektřiny a života, pdf]
Škodlivá elektromagnetická pole rozebírám také na stránce Mrtvice
Možná bude jen stačit vyhýbat se elektromagnetickým polím, co je v našich silách. Tak proč to nedělat?
Cukrovka jde ruku v ruce s rakovinou a často se obě nemoci vyskytují ve stejné domácnosti.
Cukrovku lze údajně v některých případech během zhruba tří měsíců vyléčit vyloučením uhlohydrátů (sacharidů) z potravy, a to v první řadě naprostým vyloučením pšenice [29].
Cukrovku 2. typu lze údajně zvrátit během jediného týdne a obejít se bez inzulínu naprostým vyloučením veškeré průmyslové stravy včetně vyloučení cukru, bílé mouky, chemického pití a nahrazením stravou vlastní, klíčenou, pěstovanou či sbíranou nebo alespoň stravou zcela nechemickou (včetně vody) s doplněním zdravých tuků. Cukrovka brzy zmizí, jakmile přejdete na dietu pro přežití založenou na čerstvých potravinách, syrových potravinách a celozrnných potravinách.
Také dělená strava může údajně někdy cukrovku v zárodku zcela vyléčit.
Nicméně, u několika lidí, kteří obojí výše uvedené vyzkoušeli k léčení cukrovky 2. typu, mohu napsat, že předchozí metody nezabraly.
Podle dosud žijícího velmi známého německého léčitele a autora mnoha knih Kurta Tepperweina, narozeného v roce 1932 (89 let!), je klíčem k léčbě cukrovky důkladné odkyselení těla a přechod na syrovou rostlinnou stravu. Vznik nemoci autor přisuzuje poškození slinivky břišní kyselostí a zvýšené produkci ketonu. Diabetikům podle něj také často chybí zinek, chrom a další stopové prvky [10]. Podobně také oficiální lékařská věda přisuzuje vznik cukrovky poruše slinivky.
Cukrovku II. typu, tzv. stařeckou, podle dalšího známého německého léčitele Jean-Claude Alixe způsobuje usazování živočišných bílkovin ve formě kolagenu na cévních stěnách. Cévy se postupem času od určitého množství usazenin stávají nepropustné pro velké molekuly, tedy především pro molekuly cukru. Začne pak stoupat koncentrace krevního cukru. Cukr ale začne chybět ostatním buňkám, což způsobí vyplavení cukru z jater do krevního oběhu a dramatické zvýšení jeho obsahu v krvi. Autor také vysvětluje, proč cukrovkáři stále přibírají na váze.
Pokud na šest až sedm měsíců zcela vyloučíme ze stravy všechny živočišné bílkoviny, můžeme cukrovku zcela vyléčit [33]. Tato doba odpovídá spotřebování bílkovin usazených na cévních stěnách. Současně také snížíme zatížení organismu kyselostí.
Přestože oba jmenovaní léčitelé hledají příčinu vzniku cukrovky každý jinde, jejich závěr o způsobu léčby je v podstatě totožný. Nejlepší antidiabetikum je vyloučení a poté omezení živočišné stravy. Stejným způsobem lze také snížit krevní tlak a léčit některé srdeční choroby.
Podle indické studie po vystavení včel na pouhých 10 minut mobilnímu telefonu nebo jiným druhům technických frekvencí u nich dochází k tomu, že přestanou metabolizovat cukr, bílkoviny a tuky. Stejná souvislost může být i u lidí.
Lidé, kteří jedí méně lepku mají tendenci mít vyšší riziko cukrovky druhého typu.
Po vyléčení je možné se částečně, ale velmi omezeně vrátit k živočišné stravě. Živočišné bílkoviny jsou kromě masa a vnitřností také ryby, vejce, mléko a všechny mléčné výrobky. Podle představ některých „...“ by se k tomu v blízké budoucnosti mělo přidat také pojídání červů a hmyzu.
U cukrovkářů je možno identifikovat parazita motolici slinivkovou, Eurytrema pancreaticum, která parazituje ve vnitřně sekretolitické části slinivky. Způsobuje nutkavou chuť na sladké.
Pro obnovení rovnováhy hormonů a cukru v krvi má velký vliv také kvalitní hluboký spánek.
Podle nových výzkumů cukrovky 2. typu je stav známý jako inzulínová rezistence podmínkou vzniku cukrovky, což je způsobeno konzumací nadměrného tuku ve stravě, zejména nasycených tuků. Přesto je všechna vina stále svalována na cukr. Inzulínová rezistence není ale vůbec způsobena cukrem. Proto bych se při hubnutí vyhnul ketodietě, viz stránka Obezita.
Autoimunitní onemocnění vznikají dle [35] většinou v souvislosti se špatně fungujícím střevem a nahromaděním škodlivin a vápníku, na což tělo reaguje zánětem. U cukrovky 1. typu by přírodní léčení mohlo vypadat podobně, jako u autoimunitních onemocnění, tedy očista střeva, důkladná detoxikace organismu, především od těžkých kovů, odvápnění tkání a důsledné odkyselení s přechodem na rostlinnou stravu. Dále důsledná ochrana před vlivy elektromagnetických polí. Viz také stránku zdraví.
Artyčok kardový, Cynara scolymus [2]
Brusnice borůvka, borůvka černá, Vaccinium myrtillus - listy [2]
Brusnice brusinka, brusinka obecná, Vaccinium vitis-idaea- list
Cibule kuchyňská
Čajovník čínský - pozor, čaj v sobě akumuluje fluoridy a hliník
Česnek kuchyňský, Allium sativum - cibule
Fazol obecný, Phaseolus vulgaris - lusk, plod
Hřebíček
Chrom
Jestřabina lékařská, Galega officinalis - nať
Klanopraška čínská, Schisandra chinensis
Křemelina
Kurkumovník dlouhý, kurkuma, indický šafrán, Curcuma longa
Podzemnice olejná
Proskurník lékařský, Althaea officinalis
Skořice pravá, ceylonská [33]
Snížení překyselení organismu [10] [33]
Vachta trojlistá, Menyanthes trifoliata - list
Vanad
Vavřín vznešený
Vitamín D - snižuje riziko
Zinek
Bezpečnost použití léčivých i jedovatých rostlin, hub, léčiv, potravinových doplňků a prostředků, léčebných postupů i diagnózu své choroby vždy konzultujte se svým lékařem. Účelem této stránky není podněcovat návštěvníka k samoléčení své nemoci. Kdo se chce léčit, musí vždy, jako uvědomělý občan EU, navštívit svého odborného lékaře. Pouze ten totiž získal vzdělání na fakultě sponzorované farmaceutickým průmyslem a pouze on má úředně schválené oprávnění někoho léčit nebo mu radit ohledně léčení či s čímkoli ohledně zdraví a nemocí. Účelem této stránky je pouze informace o sice fungujících, ale jen pokoutně používaných nebo starých alternativních možnostech léčby a prevence nemocí. Zde uvedené informace tedy rozhodně neslouží jako náhrada za radu vydanou úředně schváleným lékařem.
Provozovatel webu nenese odpovědnost za správnost informací, ani za nedopatření, nesprávný výklad nebo jakákoli nesprávná rozhodnutí učiněná na základě informací zde uvedených. Jedná se zde pouze o soupis získaných informací, které většinou nebyly ověřovány. Protože jednotlivé stránky jsou vytvářeny jako zápisník a soubor seznamů, nemusí se návštěvníkovi jevit vždy zrovna jako uživatelsky přívětivé. Přes výše uvedené, některé ze zde uvedených informací už pomohly alespoň jednomu člověku odhodit berle a přestat se děsit představy zbytku života na invalidním vozíku. A to za ten čas strávený nad stránkami rozhodně stálo :-)
Další informace jsou obsaženy v uvedené literatuře a na internetu.
[1] Květena České republiky (Academia 1990-2010)
[2] Naše rostliny v lékařství (MUDr. Jaroslav Korbelář, Zdeněk Endris, Avicenum 1981)
[3] Léčivé rostliny (Ph. Mg. Emanuel Senft, Praha 1930)
[4] Názorná květena zemí koruny české (prof. František Polívka, Olomouc 1900)
[5] Zdravý život s babiččinými bylinkami (Dionýz Dugas, Banská Bystrica 2004)
[6] Zelená lékárna (V. G. Rubcov, K. Beneš, Lidové nakladatelství Praha 1984)
[7] Léčivé rostliny I, Pěstování... (Š. Neubauer, K. Klimeš, L. Černá, Svépomoc 1984)
[8] Léčivé rostliny II, Sbírané... (Š. Neubauer, K. Klimeš, L. Černá, Svépomoc 1986)
[9] Léčivé rostliny III, Lidový receptář... (M. Mičánková, J. Lejnar, Svépomoc 1990)
[10] Pryč s kyselostí (Kurt Tepperwein, Noxi 2011), strana 90
[11] Zelená lékárna (James A. Duke, nakl. PWP Praha 2006), strana 128
[12] Byliny z Boží zahrady (Maria Treben, Eminent 2009)
[13] Herbář léčivých rostlin, 1. díl (Jiří Janča, Josef A. Zentrich, Eminent 1994)
[14] Herbář léčivých rostlin, 2. díl (Jiří Janča, Josef A. Zentrich, Eminent 1995)
[15] Herbář léčivých rostlin, 3. díl (Jiří Janča, Josef A. Zentrich, Eminent 2002)
[16] Herbář léčivých rostlin, 4. díl (Jiří Janča, Josef A. Zentrich, Eminent 1996)
[17] Herbář léčivých rostlin, 5. díl (Jiří Janča, Josef A. Zentrich, Eminent 1996)
[18] Herbář léčivých rostlin, 6. díl (Jiří Janča, Josef A. Zentrich, Eminent 1996)
[19] Herbář léčivých rostlin, 7. díl (Jiří Janča, Josef A. Zentrich, Eminent 1999)
[20] Jak vyléčit 200 nejčastějších nemocí (Gennadij Malachov, Eugenika 2007)
[21] Pravda o doplňcích stravy (Brian R. Clement, Ph.D., Mladá fronta 2016)
[22] Nespěchejte do rakve (Tomáš Kašpar, Akademie úspěchu, 2013)
[23] Sám sobě doktorem (Jiří Cingroš, EUROMEDIA GROUP a.s., 2003)
[24] Hladovění pro zdraví (MUDr. Vilma Partyková, Impuls, 2017)
[25] Detoxikace, odkyselení, pročištění celého těla (Weise Otfried D., Fontána 2002)
[26] Omládněte (Norman Wardhaugh Walker, FIN 1995)
[27] Cvičíme jógu (André Van Lysebeth, Olympia Praha 1988)
[28] Umíráme na objednávku (Tomáš Kašpar, Akademie úspěchu, 2014)
[29] Život bez pšenice (William Davis, Jota 2013)
[30] Bylinky pro ženy (Heide Fischer, Ottovo nakladatelství 2016)
[33] Jde o vaši krev (Jean-Claude Alix, Dialog 2016)
[34] Jde o vaše kosti (Jean-Claude Alix, Dialog 2016)
[35] Jde o vaše střevo (Jean-Claude Alix, Dialog 2015)
Internetové zdroje