• Vařené brambory - zbytky
• Uzenina - salám nebo anglická slanina nebo klobása
• Sádlo
• Sůl
Pokud vám po použití jako příloha k jinému jídlu zbydou vařené brambory, nevyhazujte je!
Uvařené brambory dle receptu vařené brambory rozkrájejte na ještě menší kousky, než jste vařili, dejte péct na předem rozpálenou pánev s trochou sádla a pak posolte. Pokud byste dali brambory a sádlo soušasně na studenou pánev, sádlo by se vsáklo do brambor a nezdravě byste zvýšili spotřebu sádla.
Jakmile jsou brambory téměř upečené, přidejte na drobno nakrájenou uzeninu, třeba salám, který už bez osmažení k jídlu vůbec neláká, případně kousky anglické slaniny nebo klobásky. Dosmažte vše do křupava spolu na pánvi.
U tohoto receptu nejenže ušetříte suroviny, které jste možná dřív vyhazovali, ale můžete ušetřit i nádobí, jak vidíte na fotce. Možná někdo namítne, že to není zdravé jídlo, ale děti vám talířek dokonale vyzobají, vylížou a začnou brečet, že chtějí ještě.