• 28 dkg hladké mouky
• 21 dkg másla
• 9 dkg cukru
• 5-10 dkg pomletých vlašských ořechů
Do mísy prosejeme hladkou mouku a mletý cukr. Přimícháme pomleté vlašské ořech a změklé máslo. Všechno důkladně, nejlépe rukou, promícháme. Těsto položíme na malý mělký talířek a dáme ztuhnout do chladného sklepa nebo do lednice.
Na mlýnek na maso upevníme tvořítko na rohlíčky. Ukrajujeme menší kousky těsta, vkládáme je do mlýnku a meleme. Jednou rukou přidržujeme těsto vylézající z mlýnku a další rukou ho krájíme na kousky. Prostě je potřeba hodně rukou.
Kousky těsta ohneme do tvaru rohlíčku a položíme na pečící papír, který předem rozložíme na pečící plech. Plný plech vložíme do předehřáté trouby na asi 180°C. Jakmile jsou rohlíčky růžové, jsou upečené.
Někdo je obaluje v mletém cukru, ale to nám nechutná a kazí to zuby.