Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Cukroví » Plněné ořechy


Plněné ořechy

Plněné ořechy

Suroviny

• 220 gramů hladké mouky
• 70 gramů mletého cukru
• 60 gramů mletých jader vlašských ořechů
• 150 gramů másla nebo rostlinného tuku
• 1 vejce

Náplň:
• 150 gramů mletého cukru
• 80 gramů mletých jader vlašských ořechů
• 20 gramů kakaa
• 120 gramů másla
• 1-2 lžíce rumu

 

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na Plněné ořechy

Do mísy prosejeme mouku a cukr, přidáme změklé máslo, vlašské ořechy a vejce. Důkladně zpracujeme hladké těsto, nejlépe rukou. Asi hodinu necháme těsto uležet v chladu. Do formiček na ořechy vtlačíme tenkou vrstvu těsta. Naplněné formičky položíme na pečící plech a ten vložíme do předehřáté troby na střední teplotu asi 150-180°C. Až je těsto růžové, jsou ořechy upečené. Ještě zatepla ořechy vyklepneme z formiček. Necháme vychladnout a pak je uložíme do chladna. Plníme až za pár dnů, až nasají vlhkost ze vzduchu.

Náplň na slepení ořechů umícháme do hladka ze změklého másla, do kterého přisypeme prosátý cukr a kakao. Dále přidáme ořechy a rum. Touto náplní spojujeme vždy dva ořechy k sobě.

Nakonec můžeme slepené ořechy špičkou namáčet v rozpuštěné čokoládové polevě nebo třeba jen pocukrovat.

 

Fotky

Fotografie Gig_5296957, Plněné ořechy Fotografie Gig_5296958, Plněné ořechy Fotografie Gig_5296961, Plněné ořechy Fotografie Gig_5296963, Plněné ořechy







Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.