• 220 gramů hladké mouky
• 70 gramů mletého cukru
• 60 gramů mletých jader vlašských ořechů
• 150 gramů másla nebo rostlinného tuku
• 1 vejce
Náplň:
• 150 gramů mletého cukru
• 80 gramů mletých jader vlašských ořechů
• 20 gramů kakaa
• 120 gramů másla
• 1-2 lžíce rumu
Do mísy prosejeme mouku a cukr, přidáme změklé máslo, vlašské ořechy a vejce. Důkladně zpracujeme hladké těsto, nejlépe rukou. Asi hodinu necháme těsto uležet v chladu. Do formiček na ořechy vtlačíme tenkou vrstvu těsta. Naplněné formičky položíme na pečící plech a ten vložíme do předehřáté troby na střední teplotu asi 150-180°C. Až je těsto růžové, jsou ořechy upečené. Ještě zatepla ořechy vyklepneme z formiček. Necháme vychladnout a pak je uložíme do chladna. Plníme až za pár dnů, až nasají vlhkost ze vzduchu.
Náplň na slepení ořechů umícháme do hladka ze změklého másla, do kterého přisypeme prosátý cukr a kakao. Dále přidáme ořechy a rum. Touto náplní spojujeme vždy dva ořechy k sobě.
Nakonec můžeme slepené ořechy špičkou namáčet v rozpuštěné čokoládové polevě nebo třeba jen pocukrovat.