• 2 sáčky předvařené rýže
• 1-3 houby - druh podle toho, co jsem právě dnes našla
• 1 cibule
• 1-2 lžíce sádla - na opečení cibule nebo olej, podle toho, co upřednostňujete
• 1 kostka zeleninového bujónu
• sůl
• kmín
• voda
Naleju do hrnce vodu a dám vařit. Pod tekoucí vodou properu sáčky s rýží. Když začne voda vařit, nasypu do ní trochu soli a naleju trochu oleje. Do vařící vody vložím sáčky s rýží. Vařím 15-20 minut. Většinou je rýže uvařená, když rýže vyplní celý prostor v sáčku.
Zatímco se vaří voda s rýží, nakrájím cibuli a nasypu do druhého hrnce. Přidám sádlo a pomalu smažím. Občas zamíchám dřevěnou vařečkou.
Nakrájím houby a až je cibulka růžová, nasypu houby na ni a vše společně zamíchám. Podleju trochou vody a přikryju pokličkou.
Až se začnou houby vařit, přidám zeleninový bujón, trochu kmínu, popřípadě trochu soli. Někdy je bujón dost slaný, takže není soli potřeba přidávat. Houby občas zamíchám.
Až jsou houby dostatečně měkké, přisypu do nich z pytlíků uvařenou rýži a pomíchám.