Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Houby » Houbové rizoto


Houbové rizoto

Houbové rizoto

Suroviny

• 2 sáčky předvařené rýže
• 1-3 houby - druh podle toho, co jsem právě dnes našla
• 1 cibule
• 1-2 lžíce sádla - na opečení cibule nebo olej, podle toho, co upřednostňujete
• 1 kostka zeleninového bujónu
• sůl
• kmín
• voda

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na houbové rizoto

Naleju do hrnce vodu a dám vařit. Pod tekoucí vodou properu sáčky s rýží. Když začne voda vařit, nasypu do ní trochu soli a naleju trochu oleje. Do vařící vody vložím sáčky s rýží. Vařím 15-20 minut. Většinou je rýže uvařená, když rýže vyplní celý prostor v sáčku.

Zatímco se vaří voda s rýží, nakrájím cibuli a nasypu do druhého hrnce. Přidám sádlo a pomalu smažím. Občas zamíchám dřevěnou vařečkou.

Nakrájím houby a až je cibulka růžová, nasypu houby na ni a vše společně zamíchám. Podleju trochou vody a přikryju pokličkou.

Až se začnou houby vařit, přidám zeleninový bujón, trochu kmínu, popřípadě trochu soli. Někdy je bujón dost slaný, takže není soli potřeba přidávat. Houby občas zamíchám.

Až jsou houby dostatečně měkké, přisypu do nich z pytlíků uvařenou rýži a pomíchám.

 

Fotky

Fotografie Gig_5296998, Houbové rizoto







Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.