• 4 pátky vepřového masa
• 1 vejce
• 1/2 kávové (čajové) lžičky soli
• 1/2 kávové (čajové) lžičky pepře
• 1 a 1/2 lžičky koření Podravka - přísada do jídel, Maggi nebo Knorr, podle toho, co používáté
• 2 polévkové lžíce hořčice (nejlépe plnotučná)
• 2 polévkové lžíce solamylu (jemný bramborový škrob)
• olej na smažení
Maso naklepeme (paličkou na maso) a necháme ležet.
Připravíme si směs, do které naložíme naklepané maso. Do misky (nejlépe zavírací) rozklepneme 1 vejce (skořápku hodíme do koše). Dále do misky přidáme sůl, pepř, koření, hořčici, solamyl a vše důkladně promícháme. Do této směsi vložíme naklepané maso a důkladně obalíme ze všech stran.
Misku s takto naloženým masem zavřeme. Pokud nemáme zavírací misku, tak přes klasickou misku přetáhneme potravinovou fólii. Misku s naloženým masem dáme do ledničky. Uzavřením misky zabráníme šíření pachu hořčice do jiných potravin, které máme v ledničce. Já jsem maso smažila druhý den, ale může se nechat naložené 2-3 dny.
Maso se smaží na pánvi. Do pánve se nalije trochu oleje, aby se pokryla celá plocha dna. Pánev se dá na sporák a zapne na maximum. Olej se rozehřeje. Dostatečnou teplotu oleje zkouším tak, že do něj nasypu trochu soli, když olej začne prskat, je připravený na smažení. Maso rychle osmažím z obou stran. Pak ztlumím teplotu na sporáku a dále smažím pomalu, aby se maso nepřipalovalo. Několikrát otáčím. Snažím se maso při otáčení nepropichovat, aby z něj nevytekla šťáva.
Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Je možné k nakládání použít i maso drůbeží.