• 4 plátky masa (nebo víc, podle hladu), můžeme použít vepřové, hovězí i kuřecí
• sůl
• pepř
• kmín
• hladká mouka
• olej na opečení masa
• 1 cibule (taková střední velikost)
• sádlo (trochu na opečení cibulky)
• voda (na podlití masa)
• česnek nebo houby (podle chuti)
Hovězí nebo vepřové maso nakrájíme na tenké plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme, trošku posypeme kmínem a obalíme v hladké mouce. Na rozehřátém oleji opečeme z obou stran.
Jednu středně velkou cibuli nakrájíme na drobné kousky a ve větším kastrolu, na rozehřátém sádle osmažíme do růžova. K cibulce přidáme plátky masa a podlejeme vodou. Vody dáme tolik, aby v ní bylo maso ponořené. Můžeme přidat rozetřený česnek, množství podle chuti. Kdo chce, může předat třeba houby. Je dobré je předem namočit, třeba na půl hodinky.
Maso dusíme do měkka a promícháváme, aby se nepřipálilo. Můžeme ještě dochutit pepřem nebo dosolit. Pokud je šťáva řídká, zahustíme ji. Hladkou mouku ( pro začátek 1 polévkovou lžíci) rozšleháme v trošce studené vody a přes sítko nalijeme do šťávy a zamícháme.
Jako přílohu můžeme uvařit brambory, rýži nebo těstoviny.