Rozpočet pro 5 osob:
• 5 bifteků (á 20 dkg velký)
• sůl
• pepř
• 3/16 l oleje
• nebo 8 dkg másla na uležení
• 8 dkg másla na pečeni bifteků
Z dobře odleželé svíčkové nakrájíme si asi na 4 cm tlusté řízky, které nožem. naklepeme, zakulatíme, dáme do rozpuštěného másla nebo olivového oleje uležeti do studena na 2-3 hodiny. Pak je osolíme, opepříme, vložíme do rozpáleného másla, ve kterém je prudce opečeme na každé straně 4 minuty. Biftek urovnáme na mísu, na každý položíme sázené vejce, podlijeme zbylým máslem a ihned podáváme. Takto upravené bifteky pekou se také na roští. Při pečení potírají se nejdříve čistým lojem a pak rozpuštěným máslem. Na stůl podávají se s hořčicí.