Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Maso » Dušené bifteky

Dušené bifteky dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 75 dkg svíčkové
• sůl
• 5 zrnek utluč. pepře
• 3 dkg mouky
• 4 dkg loje
• 4 dkg cibule
• 5 dkg másla

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na dušené bifteky

Ze svíčkové si nakrájíme bifteky, nožem je naklepeme, pěkně zakulatíme, osolíme, opepříme, obalíme je v mouce a v dobře rozpáleném tuku opečeme na pánvi na každé straně 3 minuty. Opečené bifteky klademe do kastrolu na drobně nakrájenou, na másle usmaženou cibulku, zalijeme je polévkou z kostí, přikryjeme poklicí a udusíme do měkka. Udušené bifteky urovnáme na míse, polijeme trochu šťavou, ostatní šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.

K biftekům podáváme smažené brambory.

Poznámka. Bifteky naklepáváme nejlépe plochým sekáčkem neb širokým nožem, který občas namočíme do studené vody, aby se maso nechytalo. Palička maso příliš roztluče, čímž pozbývá mnoho šťávy.







Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.