Rozpočet pro 5 osob:
• 75 dkg svíčkové
• sůl
• 5 zrnek utluč. pepře
• 3 dkg mouky
• 4 dkg loje
• 4 dkg cibule
• 5 dkg másla
Ze svíčkové si nakrájíme bifteky, nožem je naklepeme, pěkně zakulatíme, osolíme, opepříme, obalíme je v mouce a v dobře rozpáleném tuku opečeme na pánvi na každé straně 3 minuty. Opečené bifteky klademe do kastrolu na drobně nakrájenou, na másle usmaženou cibulku, zalijeme je polévkou z kostí, přikryjeme poklicí a udusíme do měkka. Udušené bifteky urovnáme na míse, polijeme trochu šťavou, ostatní šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.
K biftekům podáváme smažené brambory.
Poznámka. Bifteky naklepáváme nejlépe plochým sekáčkem neb širokým nožem, který občas namočíme do studené vody, aby se maso nechytalo. Palička maso příliš roztluče, čímž pozbývá mnoho šťávy.