Rozpočet pro 5 osob:
• 60 dkg květového masa
• sůl
• tlučený pepř
• 10 dkg sádla neb másla
• 8 dkg zeleniny (celer, petržel, mrkev)
• 5 dkg cibule
• 3 zrnka pepře
• 3 dkg krupičkové mouky
• (Přidáme-li 5 dkg slaniny, stačí jen 5 dkg sádla.)
Květové hovězí maso z dobře odleželého kusu lehce opereme neb jen otřeme utěrkou, naklepeme, osolíme a opepříme. Na másle neb sádle si usmažíme kořenovou zeleninu, cibuli a pepř. Osolené maso do usmaženého vložíme a malou chvíli na obou stranách dusíme pokličkou přikryté. Potom maso zalijeme vařící vodou neb polévkou z kostí a udusíme do měkka. Měkké maso vyndáme, vydušenou šťávu zaprášíme moukou, podusíme (aby mouka se upražila) a pak teprve zalijeme vařící vodou neb polévkou z kostí a omáčku dobře povaříme. Povařenou, dobře prolisovanou omáčkou polijeme nakrájené maso. Maso také můžeme před úpravou protáhnouti slaninou a nakrájené na větší kousky dáti dusiti. Při dušení můžeme přidati rajské jablíčko.
K upravenému masu podáváme dušenou rýži, zeleninu, nudle a pod.