Rozpočet pro 5 osob:
• 50 dkg vařeného hovězího masa
• 25 dkg syrového vepřového tučného masa
• sůl
• 2 housky na namočení
• 2 dkg másla
• 3 dkg cibule
• trochu tluč. pepře
• z půl citr. kůra i šťáva
• špetka majoránky
• 4 dkg slaniny dovnitř
• 1 vejce
• 4-6 lžic polévky
• 5 dkg strouh. housky
• 2 dkg slaniny neb sádla
• 3 dkg sádla do pekáče
• 3 dkg strouhané housky
Vyvařené hovězí maso z polévky umeleme na masovéin strojku s nakrájeným syrovým vepřovým masem a houskou namočenou ve vodě. Do umletého přidáme sůl, na másle usmaženou cibuli, tlučený pepř, citronovou kůru i šťávu, trochu majoránky, na kostečky nakrájenou slaninu a vejce. Podle potřeby haši zředíme polévkou z kostí, přidáme suchou strouhanou housku a dobře ji promícháme. Pekáč vymažeme sádlem, vysypeme strouhanou houskou, hmotu do něho upravíme, povrch pokapeme rozpáleným sádlem neb rozpuštěnou, nakrájenou slaninou a haši pečeme asi 1 hodinu. Pečenou upravíme na mísu a podáváme k ní opečené brambory a zelí neb bramborový salát.