Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Maso » Hovězí maso na slanině

Hovězí maso na slanině dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 50 dkg hovězí špičky
• 6 dkg másla
• 8 pepřů
• 6 dkg cibule
• 5 dkg slaniny
• sůl
• 5 dkg slaniny na protahování masa
• 1,5 dkg krupičkové mouky
• 2 dkg másla do hotové omáčky

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na hovězí maso na slanině

V kastrole na rozpáleném másle usmažíme si nakrájenou cibuli do červena, přidáme cely pepř, zalijeme vše horkou vodou, přidáme na drobné kostečky nakrájenou slaninu a vše povaříme. Hovězí maso z kýty (nejlépe špičku) prostrkáme na nudličky nakrájenou slaninou, osolíme, vložíme do připravené omáčky, přikryjeme poklicí a udusíme do měkka. Potom maso vyndáme, omáčku necháme vysmahnouti, zaprášíme ji moukou a pražíme tak dlouho, až mouka ztratí syrovou chuť a upraží se. Poté ji zalijeme vařící polévkou neb jen vodou a povaříme.

Měkké maso nakrájíme, složíme úhledně na mísu, omáčku procedíme, přidáme do ní kousek dobrého másla, načež část omáčky procedíme na urovnané maso, ostatní podáváme v omáčníku. Kolem masa upravíme smažené francouzské brambory neb k němu podáváme dušenou rýži, bramborovou kaši, spagheti a pod.







Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.