Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Maso » Hovězí maso na způsob zvěřiny

Hovězí maso na způsob zvěřiny dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 1 kg roštěnce (nízký bok)
• 1/8 l octa
• 5 dkg cibule
• sůl
• 8 dkg másla
• 5 dkg slaniny
• zelenina
• 2 zrnka nového koření
• 4 zrnka pepře
• bobkový list
• tymián
• citronová kůra
• 2 dkg mouky
• 4 lžíce červeného vína
• - citronová šťáva (1 citron)

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na hovězí maso na způsob zvěřiny

Hovězí maso, nejlépe roštěnec (nízký bok), zbavíme kostí, kůže, otřeme utěrkou, vložíme do kamenného hrnce, poklademe na lístky nakrájenou cibulí, polijeme syrovým octem, zatížíme a necháme ve studenu 3-5 dní uležeti. Pak maso osolíme, protáhneme slaninou, v pekáči si usmažíme na másle na koláčky nakrájenou zeleninu, cibuli z nalož. masa, nov. koření, pepř, bob. list, tymián a kousek citr. kůry. Vložíme do něho maso a zalijeme polévkou nebo vodou, pekáč přiklopíme rovněž pekáčem a maso dusíme v troubě 2-3 hodiny. Při dušení poléváme maso šťavou, ve které bylo naloženo.

Měkké maso nakrájíme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme vodou nebo polévkou, přidáme víno a citronovou šťávu. Omáčku povaříme, procedíme na maso, které ještě malou chvíli povaříme. Pak maso urovnáme na mísu, polijeme šťavou a podáváme k němu třený knedlík nebo paštičky z máslového těsta s brusinkami.







Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.