Rozpočet pro 5 osob:
• 75 dkg hovězího masa z kýty
• sůl
• 3 krátké uzenky (párky)
• 10 dkg másla
• 10 dkg kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
• 4 dkg cibule
• 2 dkg mouky
Lehce oprané hovězí maso z kýty otřeme, naklepeme a osolíme. Potom do něho uděláme ostrým špičatým nožem dlouhé otvory, do kterých vložíme menší půlky uzenek, načež otvory nad uzenkami zašijeme nebo je zašpejlíme tenkou špejlí. Na rozpáleném másle usmažíme do růžova kořenovou zeleninu na plátky nakrájenou a cibuli, načež přidáme maso, polijeme je máslem a často polévajíce šťavou a podlévajíce polévkou z kostí upečeme je na obou stranách do měkka. Měkké maso nakrájíme a složíme úhledně na mísu. Šťávu dáme na plotnu vysmahnouti, zaprášíme ji moukou, podusíme, zředíme polévkou z kostí, dobře povaříme a pak prolisujeme. Část jí nalijeme na maso, ostatní podáváme v omáčníku. Do omáčky můžeme přidati několik kapek Maggiho koření. K masu podáváme bramborový salát.