Rozpočet pro 5 osob:
• 50 dkg vařeného hovězího masa
• sůl
Omáčka:
• 2 syrové žloutky
• 2 vařené žloutky
• sůl
• 4-6 lžic oleje
• 1 citron
• vinný ocet
• 1/2 dkg hořčice
• 4 zrnka bílého pepře
• na špičku nože cukru
• zel. petržel
• citronová šťáva
Uvařené hovězí maso (zbytky) nakrájíme na plátky, polijeme je připravenou omáčkou a dáme do studena do druhého dne uležeti. Na míse ozdobíme maso na tvrdo uvařenými vejci a rosolem.
Omáčka.
Syrové žloutky, na tvrdo vařené a prolisované žloutky v míse dobře umícháme se solí, pak přikapáváme bedlivě míchajíce jemný, stolní olivový olej, vinný ocet nebo citronovou šťávu, načež mícháme tak dlouho, až je omáčka hustá. Poté zamícháme do ní bílý tlučený pepř, na špičku nože tluč. cukru, hořčici, sekanou petrželku a podle chuti citronové šťávy.