Rozpočet pro 5 osob:
• 75 dkg květového hovězího masa
• sůl
• 10 dkg slaniny
• 8 dkg másla
• 8 dkg cibule
• 2 dkg krupičkové mouky
• 4 kapky Maggiho koření.
Na 5 hříbků
• sůl
• kmín
• 2 dkg másla na dušení
Hovězí květové maso lehce opereme, otřeme utěrkou, naklepeme a osolíme. Slaninu nakrájíme na klínky a maso jí prostrkáme. Do pekáče dáme zbytky slaniny na kostečky nakrájené, kousek másla, a když slanina zesklovatí, přidáme do ní nakrájenou cibulku a usmažíme ji. Do usmažené vložíme připravené maso, zalijeme je polévkou z kostí neb jen vařící vodou a v troubě maso upečeme po obou stranách do měkka a do červena. Čerstvé hříbky očistíme a nakrájíme na plátky a opereme. V kastrole rozpálíme kousek másla a kmín; poté přidáme hříbky, které chvíli podusíme. Upečenou pečeni nakrájíme na plátky. Šťávu, ve které se maso peklo, zaprášíme moukou, podusíme ji, načež ji zalijeme vařící vodou, přikapeme několik kapek Maggiho koření, přidáme udušené hříbky a znovu ji povaříme. Nakrájené maso upravíme na mísu, polijeme omáčkou a podáváme k němu dušenou rýži nebo ji obložíme některou dušenou zeleninou.