Pro 5 osob
• 75 dkg hov. masa
• sůl
• 5 dkg slaniny
• 6 dkg másla
• bob. list
• tymián
• 8 dkg cibule
• 2 zrnka nov. koření
• 4 zrnka pepře
• citr. štáva i kůra
• 1/16 l bílého vína
• 1 dkg cukru
• 2 dkg mouky
Na smažení míšeninky:
• 2 dkg másla
• 1/2 malé kys. okurky
• 1/2 dkg kaparů
• 1 dkg cibulky
• kousek citr. kůry
• 1 sardelka
• špetka kmínu
• zel. petržel
Oprané, naklepané a osolené hovězí maso udusíme jako šťavnatou pečeni. Pak zamícháme do procezené omáčky sekanou a oloupanou, na másle usmaženou kys. okurku, rozsekané kapary, strouh. cibulku (šalotku), drobně usekanou citronovou kůru, zelenou petrželku, očištěnou sekanou sardelku, málo kmínu a omáčku nalijeme na nakrájené maso.