Rozpočet pro 5 osob:
• 75 dkg svíčkové
• sůl
• pepř
• 5 dkg slaniny
• 8 dkg másla
• 4 dkg cibule
• 1 dkg mouky
Odleželou svíčkovou řádně očištěnou od všech blan a tuku osolíme, opepříme, protáhneme pomocí jehly na nudličky nakrájenou slaninou, načež ji vložíme do pekáče, kde jsme na másle usmažily na lístky nakrájenou cibuli, a dáme do trouby 1:15 hod. péci. Při pečení poléváme maso šťavou a podléváme vodou. Měkkou svíčkovou vyndáme, šťávu, ve které se pekla, dáme na kraji sporáku trochu vypéci, zasypeme moukou, zalijeme hovězí polévkou nebo polévkou z kostí a dobře povaříme. Pak ji procedíme jemným sítem na svíčkovou, kterou v omáčce ještě několik minut povaříme. Nakrájenou svíčkovou podáváme se zeleninou.