Rozpočet pro 5 osob:
• 50 dkg svíčkové
• 25 dkg telecího masa z plece
• 4 dkg slaniny
• 4 dkg housky
• 3 dkg másla na umíchání
• sůl
• 1 vejce
• 4 zrnka pepře
• 2 malé hříbečky
• (1 dkg másla)
• 4 dkg mouky
• 5 dkg másla na opečení
• 5 dkg másla na usmažení cibule
• 3 dkg cibule
Očištěnou svíčkovou nebo hovězí křehké maso, telecí maso a slaninu nakrájíme, přidáme k tomu ve vodě namočenou housku a vše umeleme na masovém stroji. Zvlášť si umícháme kousek másla se solí a vejcem, přidáme maso, tlučený pepř a na másle udušené, sekané hříbky, vše dobře umícháme, načež uděláme 5 kulatých bifteků, obalíme je moukou a opečeme je po obou stranách na rozpáleném másle. Pak je vložíme na nakrájenou, na másle usmaženou cibulku, zalijeme polévkou z kostí a dusíme je 1/2 hodiny pod poklicí. Urovnáme je na mísu a ozdobíme sázenými vejci. Procezenou omáčku podáváme v omáčníku.