Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Maso » Sekané hovězí řízky

Sekané hovězí řízky dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 50 dkg svíčkové
• 5 dkg housky
• sůl
• 6 dkg slaniny
• sardeli
• 1 cm² citr. kůry
• 4 zrnka tluč. pepře
• 5 dkg sádla
• 1/16 l smetany do masa
• 5 dkg másla
• 1/4 l kyselé smetany
• 2 žloutky
• 2 dkg mouky

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na sekané hovězí řízky

Maso ze svíčkové zbavíme blan a umeleme je dvakráte na masovém strojku s houskou namočenou ve vodě. Pak do něho zamícháme sekanou slaninu, sardeli, strouhanou citronovou kůru, sůl, tlučený pepř a tolik kyselé smetany, aby se z toho daly dělati 2 cm vysoké řízky. Poté je obalíme málo moukou a osmažíme na sádle 4 minuty. V kastrole si dáme rozpálit máslo, řízky do něho vložíme, zalijeme je smetanou, ve které jsme umíchaly 2 žloutky a mouku, a dusíme je asi 1/4 hodiny. Urovnáme je na míse a polijeme omáčkou.







Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.