Rozpočet pro 5 osob:
• 50 dkg svíčkové
• 5 dkg housky
• sůl
• 6 dkg slaniny
• sardeli
• 1 cm² citr. kůry
• 4 zrnka tluč. pepře
• 5 dkg sádla
• 1/16 l smetany do masa
• 5 dkg másla
• 1/4 l kyselé smetany
• 2 žloutky
• 2 dkg mouky
Maso ze svíčkové zbavíme blan a umeleme je dvakráte na masovém strojku s houskou namočenou ve vodě. Pak do něho zamícháme sekanou slaninu, sardeli, strouhanou citronovou kůru, sůl, tlučený pepř a tolik kyselé smetany, aby se z toho daly dělati 2 cm vysoké řízky. Poté je obalíme málo moukou a osmažíme na sádle 4 minuty. V kastrole si dáme rozpálit máslo, řízky do něho vložíme, zalijeme je smetanou, ve které jsme umíchaly 2 žloutky a mouku, a dusíme je asi 1/4 hodiny. Urovnáme je na míse a polijeme omáčkou.