Rozpočet pro 5 osob:
• 75 dkg svíčkové
• sůl
• pepř
• 4 dkg slaniny na vyslanění
• 6 dkg másla
• 15 dkg slaniny na obalení masa
• 6 listů z velké kapusty.
Směs na potření:
• 1 loupaná okurka
• 1 hříbek
• 2 dkg cibulky (šalotky)
• 1/2 dkg kaparů
• na špičku nože citr. kůry
• sekaná petržel
• 1 sardelka
• 2 dkg másla
Připravíme si anglickou svíčkovou pečeni a dáme ji vychladnouti. Studenou potřeme připravenou směsi, svíčkovou obalíme tenkými, slaninovými listy, pak ji zabalíme do spařených kapustových listů, povážeme motouzem, aby slanina a kapusta držela, načež upečeme svíčkovou na rozpáleném másle. Svíčkovou podáváme se šťavou, která se utvořila při pečení svíčkové anglické.
Směs na potření.
Usekáme jemně oloupanou kys. okurku, očištěný hříbek, strouhanou cibulku, kapary, petrželku a sardeli a vše osmažíme trochu na rozpáleném másle (asi 3 minuty). Vychladlou směsí potřeme svíčkovou.