Rozpočet pro 5 osob:
• 75 dkg svíčkové
• sůl
• pepř
• 5 dkg slaniny
• 8 dkg loje
• 8 dkg másla
Máslové těsto:
• 12 dkg hladké mouky
• 12 dkg másla
• sůl
• lžíce bílého vína nebo citronové šťávy
• vlahá voda
• žloutek
• 5 dkg mouky na vál
• 1 vejce na potření
Odleželou, odblaněnou, opepřenou a posolenou svíčkovou upečeme nejdříve na loji, pak na másle jako svíčkovou anglickou a dáme ji vychladnouti. Připravené máslové těsto jako na máslový věnec vyválíme na stéblo silný obdélník, do něho zabalíme svíčkovou, položíme ji na suchý plech, povrchu potřeme těsto umíchaným vajíčkem, načež pečeme svíčkovou v troubě asi 20 minut. Maso musí býti uvnitř krvavé. Potom je nakrájíme a svíčkovou podáváme obloženou zeleninou.