Rozpočet pro 5 osob:
• 50 dkg svíčkové
• sůl - pepř
• 10 dkg slaniny
• 3 vejce
• 8 dkg másla
• 3 dkg cibule
• 1 dkg mouky
Odleželou, loje a blan zbavenou svíčkovou rozřízneme, ale nedořízneme, opatrně naklepeme, osolíme, opepříme, pokládáme tenkými plátky slaniny a na tvrdo uvařenými vejci, jimž uřízneme špičky. Pak svíčkovou sbalíme, povážeme motouzem neb sešijeme a povrchu osolíme a opepříme. V pekáči na rozpáleném másle si usmažíme na plátky nakrájenou cibuli, maso do něho vložíme a pečeme v troubě nejdříve na jedné straně asi 1/2 hod., načež maso obrátíme a pečeme je ještě 1/2 hodiny na straně druhé. Upečené nakrájíme na silnější plátky, vydušenou šťávu zaprášíme moukou, zalijeme polévkou z kostí, povaříme a procezenou podáváme s paštičkami z máslového těsta naplněnými brusinkami nebo studenou s hořčicí.