• vepřové maso - počet řízků podle toho, kolik jich zrovna chcete upéct
• sůl
• pepř
• hladká mouka - lze použít i polohrubou
• vejce - počet podle množství řízků, které chcete obalit
• trochu mléka - nemusí být
• strouhanka
• olej na smažení - případně už máte olej ve friťáku
Vepřové maso umyju pod tekoucí vodou a nakrájím na plátky. Plátky na dřevěném prkénku naklepu dřevenou paličkou na maso. Naklepané plátky masa posolím a popepřím. Na rovný talířek si nasypu hladkou mouku. Do hlubokého talířku si rozklepnu vejce, přileju trochu mléka a posolím. Vejce s mlékem a solí vidličkou našlehám. Do mísy si nasypu strouhanku.
Postupně obalím maso v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Strouhanku k masu trochu přitisknu rukou. Takto obalený řízek položím na prázdný talířek.
Rozehřeju si olej ve fritovacím hrnci a opeču z obou stran. Kdo nemá ftiťák, peče v rozehřátém oleji na pánvi. Pozor na prskající olej.