• 6 plátků kotlety nebo kýty bez kosti
• sůl
• pepř
• paprika
• plnotučná hořčice
• vejce
• slanina
• uzenina
• okurka
• olej nebo sádlo
• 2 cibulky
• hladká mouka
Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme, z jedné strany posypeme paprikou a potřeme hořčicí. Rozložíme na tácek, přidáme natvrdo uvařené vejce, na nudličky nakrájenou uzeninu a slaninu, okurek. Vše tak, aby se to dalo smotat a zajistit zapíchnutým párátkem nebo obtočením nití.
Na oleji nebo sádle usmažíme v pečícím kastrolku 2 nakrájené cibulky.
Smotané závitky obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvičce. Pak je vložíme do kastrolku s cibulí, podlejeme zároveň závitkami vodou a pečeme v troubě do červena. Zpočátku přikryjeme pokličkou.
Podáváme s vařenou rýží a okurkou nebo hlávkovým salátem.