Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Moučníky » Jablková buchta

Jablková buchta

Suroviny

Těsto:
• 400 g hrubé mouky
• 200-300 g cukru (krupice nebo mletý, s jablky se lehce rozpustí), množství cukru dejte podle sladkosti jablek
• 1 a ½ kypřícího prášku do pečiva
• 400 g jablek-nastrouhat na struhadle na jablka
• 3 vejce
• 2 polévkové lžíce oleje
• mléko podle toho, kolik šťávy mají jablka, protože po zamíchání se má těsto lehce rozetřít na plech, nemá téct
• trochu sádla na vymazání a trochu hrubé mouky na vysypání pečícího plechu

 

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na Jablková buchta

Oloupu a nastrouhám jablka do mísy. Pak si vymažu sádlem pečící plech a vysypu hrubou moukou. Zapnu troubu, přesně do poloviny mezi sto padesát a dvě stě stupňů. A nechám vyhřát. (V jiných receptech by bylo nejspíš napsáno: vyhřejte troubu na střední teplotu.) Ale vaše trouba je jen vaše a vy si s ní rozumíte nejlépe.

Do druhé mísy přeseju mouku, přidám prášek do pečiva a cukr. Tyto sypké složky zamíchám. Pak k nim do mísy přidám jablka, vejce, olej a mléko. Vše důkladně zamíchám (k míchání používám dřevěnou vařečku). Přidávám tolik mléka, aby se vzniklá hmota dala lehce rozetřít a přitom netekla. Tuto hmotu vyklopím na již připravený pečící plech a pomocí stěrky rovnoměrně rozetřu po celé ploše plechu. Toto vložím do trouby a dívám se, jak buchta zčervená a mírně odskočí po celém jejím obvodu od plechu. Pokud máte ve zvyku do koláčů píchat špejlí, tak pozor na jablka. Jsou mokrá a zkreslují propečení. Pokud mohu vyslovit svůj názor, tak tuto buchtu je nejlépe jíst čerstvou. Pak dost zvlhne. Ale to zas až tak nevadí. Aspoň to může jíst i praprababička.








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.