• 3 vejce
• 200 g mouky
• 0,25 l mléka
• sůl
• minerální voda
• olej
• 250 g čerstvých nebo kompotovaných borůvek a/nebo malin
• 500 g netučného tvarohu
• 40 g cukru krupice
• 1 polévková lžíce vanilkového cukru
• 100 g borůvkové nebo malinové zavařeniny
• 250 g smetany ke šlehání
• několik plodů na ozdobení
Vejce smícháme s moukou a mlékem, přidáme sůl. Těsto necháme asi 20 min odpočinou a před pečením rozředíme troškou minerální vody. Na malé pánvi se silným dnem upečeme na malém množství oleje tenké palačinky. Borůvky a maliny omyjeme a necháme dobře okapat; v případě kompotovaného ovoce scedíme šťávu do sklenice. Tvaroh smícháme s krupicovým i vanilkovým cukrem a vmícháme do něj ovoce. Vychladlé palačinky kromě jedné (té nejhezčí) namažeme zavařeninou a ovocným tvarohem. Vrstvíme je na sebe a jako poslední položíme tu nenamazanou. Přikryjeme fólií a necháme v chladu uležet. Před podáváním ozdobíme ušlehanou smetanou a posypeme zbylým ovocem.