Recept mi napsala babička.
• 400 g masitého hovězího žebírka
• 1 lžička soli
• 2-4 mrkve
• 1 petržel
• kousek celeru
• 1-3 cibulky
• 1 stroužek česneku
• 5 kuliček pepře
• 2-3 nová koření
• volitelně hovězí bujon nebo vegetu
Na nudle
• 1 vejce
• hrubá mouka
Dáme vařit maso i s kostmi. Během vaření párkrát lžící posbíráme a vyhodíme tmavou pěnu. Jakmile maso téměř změkne, přidáme zeleninu.
Vejce s hrubou moukou a špetkou soli zaděláme, rozválíme na vále, usušíme, pokrájíme, uvaříme a přecedíme. Druhá možnost je koupit si nudle v obchodě a uvařit dle návodu na sáčku.
Až je maso měkké, můžeme také volitelně přidat hovězí bujon nebo vegetu. Pokud chcete polévku zcela čirou, můžete polévku nakonec přecedit. Nakrájíme do ní na kousky maso a uvařenou mrkev, přidáme uvařené nudle a případně zelenou petrželku. Nyní vypněte wi-fi, aby rodina přišla k obědu.