Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Bramborová lisovaná polévka

Bramborová lisovaná polévka
dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 3 dkg másla
• 8 dkg zeleniny
• 5 dkg jater
• 2 dkg cibule
• 25 dkg brambor
• sůl
• 1/2 dkg hub suchých nebo 10 dkg čerstvých hub
• 1/8 l mléka
• 1 žloutek
• 4 dkg másla
• 4 dkg mouky
• pepř
• zelená petržel

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na bramborovou lisovanou polévku

Na rozpáleném másle a nakrájené zelenině a cibuli udusíme na plátky rozkrájená telecí játra. Oloupáme brambory, rozkrájíme je a uvaříme do měkka v osolené vodě na polévku. Horké brambory prolisujeme, zředíme vodou, ve které se vařily, aby vznikla řídká polévka, přidáme k nim udušená játra i s jemně usekanou zeleninou, polévku zahustíme řídkou žlutou jíškou, přidáme do ní houby, zvlášť v mléce uvařené a na másle udušené, načež polévku dobře povaříme. Pak přidáme tluč. pepř, zel. petržel a v mléce umíchaný žloutek. Polévka může se připraviti též bez jater. Jako vložku podáváme: smažené bublinky z nudlového těsta, nebo zaváříme do polévky tyrolské aneb morkové knedlíčky, ovšem dříve nežli přidáme mléko a žloutek.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.