Rozpočet pro 5 osob:
• 10 dkg jater
• 3 dkg másla
• 8 dkg zeleniny
• 3 dkg cibule
• 3 zrnka pepře
• 1 zrnko nového koření
• malý bobkový list
• 4 dkg másla
• 6 dkg mouky
• 1/8 l mléka
• 1 žloutek
• sůl
Opraná telecí játra zbavíme blan a nakrájíme je na stejné kousky. V kastrole usmažíme na másle na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulí, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem. Do usmaženého vložíme připravená játra a necháme je malou chvíli smažiti. Pak je zalijeme osolenou vařící vodou na polévku a udusíme vše do měkka (asi 10 minut). Pak odstraníme z udušených jater koření, načež je umeleme i se zeleninou na masovém strojku neb jen usekáme a vložíme do polévky, kterou zahustíme žlutou jíškou a dobře povaříme. Polévku okořeníme tlučeným pepřem, nalijeme ji do mléka s umíchaným žloutkem a podáváme k ní sněhový neb i jiný svítek.
Před podáváním zamícháme do polévky v mléce žloutek tak, že syrové mléko se žloutkem nejdříve umícháme v polévkové míse, načež stále míchajíce přilijeme hotovou horkou polévku. Tímto způsobem se nám mléko se žloutkem nikdy v polévce nesrazí.