Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Kapustová polévka s hříbky

Kapustová polévka s hříbky
dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 1,25 l vody
• sůl
• 25 dkg kosti
• 2 dkg másla
• 2 dkg mouky
• 5 dkg zeleného hrášku
• 3 dkg skelné rýže
• 15 dkg hříbků neb 1/2 dkg suchých hříbků
• 1/8 l mléka
• 3 dkg másla
• 3 dkg cibule celkem
• 1/2 hlávky kapusty (tj. 25 dkg)
• zelená pažitka neb petrželka

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na kapustovou polévku s hříbky

Očištěné hříbky nakrájíme na plátky a udusíme je na másle s nakrájenou cibulkou. Udušené hříbky jemně usekáme. Zvlášť si udusíme na másle s cibulkou na nudličky nakrájenou, spařenou kapustu. Usekané hříbky smícháme s kapustou. Procezenou polévku z vyvařených hovězích kostí zahustíme řídkou žlutou jíškou, přidáme do ní zelený hrášek, spařenou rýži a hříbky s kapustou. Takto připravenou polévku dobře povaříme. Nežli polévku podáváme, zamícháme do ní sekanou zelenou pažitku nebo petrželku. Na dušení kapusty můžeme použíti místo másla nakrájenou slaninu nebo tučnou šunku. Místo čerstvých hříbků můžeme dáti suché hříbky, dříve v mléce dobře povařené.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.