Rozpočet pro 5 osob:
• 1/2 růže květáku
• sůl
• 4 dkg másla
• 4 dkg mouky
• 2 dkg krupice
• tlučený květ
• 4 dkg zeleniny
• 1/8 l smetany
• 1 žloutek
• 1 dkg parmezánského sýra
• 2 malé hříbky neb 1/2 dkg sušených hříbků
• 3 lžíce mléka
Květák připravíme a uvaříme jako v předešlém předpise. Do vody, ve které se vařil, přidáme na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, čerstvé udušené nebo sušené, v mléce uvařené hříbky, krupici a sůl. Polévku zahustíme světležlutou jíškou a vše dobře povaříme. Pak přidáme květák a před podáváním ve smetaně umíchaný žloutek, strouh. parmezánský sýr, květ a zelenou petržel.