Rozpočet pro 5 osob:
• 15 dkg ledvin
• 3 dkg másla
• 3 dkg cibule
• sůl
• 3 zrnka pepře
• 2 dkg mouky
• 8 dkg zeleniny
• 4 dkg másla
• 4 dkg mouky
• 1 žloutek
Hovězí nebo telecí neb vepřovou ledvinu rozkrájíme na plátky, vypereme v několika vodách a dáme ji okapati. V kastrole na rozpáleném másle si usmažíme do růžova drobně rozkrájenou cibulku, do ní vložíme ledvinu a necháme ji chvíli na plotně; pak přidáme sůl, tlučený pepř a mouku, dobře zamícháme, zalijeme zeleninovou polévkou, přikryjeme poklicí a udusíme vše do měkka. Pak ledvinu umeleme nebo usekáme, vložíme do zeleninové polévky, načež polévku zahustíme řídkou máslovou jíškou a dobře povaříme. Posléze zamícháme do polévky žloutek a podáváme ji s osmaženou žemlí neb smaženým hráškem.