Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Hovězí polévka

Hovězí polévka dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 1,75 l vody
• 1,75 dkg soli
• 75 dkg masa
• 5 dkg kostí
• 8 dkg zeleniny
• 2 dkg cibule
• 5 dkg čerstvých hříbků
• 1 dkg loje
• 2 dkg jater
• 5 dkg zeleného hrášku
• pažitka
• 1 rajské jablíčko

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na hovězí polévku

Hovězí řídké kosti se rychle operou, vloží do studené, osolené a odměřené vody a nechají se ohřáti. Pak se k nim vloží oprané a lehce naklepané maso a polévka se vaří asi 1 hodinu mírným varem jen s jedné strany a ne po celé nádobě. Tímto varem vystupují vločky šumu (které se nesmějí sbírati) na povrch. Šum - pěna na polévce sráží se pak v kousky, které pomalu padají ke dnu, čímž se polévka čistí.

Po hodinovém varu přidá se k polévce na kolečka nakrájená zelenina. Poměr zeleniny jest asi tento: více celeru, méně kapusty, méně petržele, ještě méně mrkve a póru. Též se dává k polévce vařiti hrstka zeleného hrášku. Pro lepší barvu rozdělí se celer, mrkev a petržel na polovinu, která se usmaží na loji s nakrájenou cibulí a nakrájenými játry; nesmí se však připáliti, neboť by dostala nahořklou chuť. Polévka se vaří se zeleninou 1,5 hod.

Pak se procedí a bud' se do ní dává zavářka nebo se k ní podává vložka. Chuť polévky se zlepší čerstvými dušenými hříbky, rajským jablíčkem a sekanou pažitkou.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.