Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Polévka z bílých fazolí

Polévka z bílých fazolí dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 12 dkg fazolí
• 8 dkg zeleniny
• 3 dkg másla
• 2 dkg mouky
• 2 dkg cibule
• majoránka
• česnek
• paprika
• sůl

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na polévku z bílých fazolí

Bílé fazolky den před upotřebením vypereme a namočíme do studené měkké vody. (Tvrdá voda se změkčí bicarbonátem.) Druhý den je uvaříme do měkka jako hrách, prolisujeme, rozředíme odvarem zeleninovým, osolíme, zahustíme žlutou jíškou s cibulkou a dobře povaříme. Do polévky přidáme majoránku, utřený česnek a papriku. Podáváme k ní smaž. housku nebo do ní zavařujeme šunkové knedlíčky nebo tyrolské knedlíčky (viz Zavářky). Měkkou zeleninu můžeme též prolisovati do polévky.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.