Rozpočet pro 5 osob:
• 1,25 l vody
• 25 dkg hříbků
• 2 dkg másla
• zel. petrželka
• na špičku nože kmínu
• 2 dkg cibulky
• 8 dkg zeleniny
Jíška:
• 4 dkg másla
• 5 dkg mouky
• 3 zrnka tlučeného pepře
• sůl
• 1/8 l mléka
• 1 žloutek
Žlutou máslovou jíšku zředíme zeleninovou polévkou a dobře ji povaříme. Čerstvé hříbky očistíme, nakrájíme na lístky a udusíme na másle s jemně usekanou cibulkou, zel. petrželkou a kmínem. Udušené hříbky vložíme do osolené polévky. Před podáváním přidáme do polévky v mléce umíchaný žloutek a utlučený pepř.
Vložka: vaječná ssedlina.