Rozpočet pro 5 osob:
• 5 dkg sádla
• 5 dkg cibule
• 1 malý stroužek česneku
• 4 dkg mouky
• 50 dkg rajských jablíček
• 1,25 l vody
• 1,25 dkg soli
• 3 větvičky celerové natě
• 10 dkg celerové hlízy
• 15 dkg květáku
• tlučený pepř
• 4 dkg suchých nudlí
V kastrole rozpálíme sádlo, přisypeme na plátky nakrájenou cibuli, v celku stroužek česneku a mouku. Míchajíce, upražíme do červena. Na to vložíme opraná, nakrájená čerstvá rajská jablíčka a udusíme do měkka. V odměřené, osolené vodě na polévku povaříme celerovou nať, poté ji vyndáme a do vody přidáme nakrájenou očištěnou hlízu celeru, očištěný, spařený květák a dobře povaříme. Udušená rajská jablíčka zalijeme polévkou z květáku a celeru, povaříme a procedíme do hrnce na vařený celer a květák. Pak polévku opepříme, podle chuti přisolíme a zavaříme do ní vaječné nudle. Upravenou polévku podáváme.