Rozpočet pro 5 osob:
• 25 dkg vepřového srdce
• 1,5 l vody
• sůl
• 15 dkg zeleniny (celer, mrkev, petržel)
• 2 dkg cibule
• 2 dkg másla na osmažení
Na jíšku:
• 3 dkg másla
• 3 dkg mouky
• 5 dkg krupek perliček
• zelená petržel
• 10 kapek Maggiho koření
Očištěné vepřové srdce vložíme do odměřené osolené studené vody na polévku a vaříme. Kořenovou zeleninu očistíme, opereme, nakrájíme na drobné kostečky a na másle do růžova usmažíme s jemně nakrájenou cibulkou; načež přidáme k srdci. Polévku zahustíme žlutou řídkou máslovou jíškou, měkké srdce nakrájíme na kostečky a přidáme se současně zvlášť uvařenými perličkami do polévky a vše dobře povaříme. Před podáváním okořeníme polévku sekanou zelenou petrželkou a několika kapkami Maggiho koření.