Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Polská polévka

Polská polévka dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
Na naložení:
• 15 dkg řepy
• 0,5 litru vody
• 4 dkg chlebové kůrky
Na polévku:
• 25 dkg hovězího žebra
• 25 dkg vepřového laloku nebo kolena
• 1,5 litru vody
• 1,5 dkg soli
• 10 dkg kořenové zeleniny
• 10 dkg červené čerstvé řepy
• 2 stroužky v celku česneku
• 1/4 litru šťávy z vykvašené řepy
• 3 lžíce kyselé smetany

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na polskou polévku

Očištěnou červenou řepu nakrájíme na plátky, polijeme teplou vodou, přidáme kůrku chleba a necháme v kuchyni na teplém místě 3 dny kvasit. Před úpravou polévky očistíme si hovězí žebro, vepřový lalok neb vepřové koleno a dáme vařit do odměřené osolené vody na polévku, asi 25 minut. Pak přidáme k masu očištěnou kořenovou zeleninu, červenou řepu, vše na nudličky nakrájené, v celku stroužek česneku a znovu povaříme. Jakmile maso změkne, zalijeme polévku šťavou z vykvašené řepy, povaříme a procedíme. Poté zavaříme do polévky taštičky z nudlového těsta, plněné sekaným masem. Ostatní maso též usekáme, dáme do polévky a dobře vše povaříme. Před podáváním přidáme do polévky kyselou smetanu. Polévka musí míti pěknou barvu a nakyslou chuť.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.