Rozpočet pro 5 osob:
• 1,4 l vody
• sůl
• 12 dkg zeleniny
• 4 dkg másla
• 5,5 dkg mouky
• 1-2 vejce
• 1/2 dkg hub
• 1/8 l mléka
• 5 dkg čerstvých hříbků
• tlučený pepř 3 zrnka
• zelená petržel
V osolené vodě povaříme na nudličky nakrájenou zeleninu (celer, mrkev, petržel, pórek a spařenou kapustu). Z másla a mouky si připravíme světležlutou jíšku, přidáme do ní vajíčka a smažíme tak vaječnou drobenku. Pak zalijeme vaječnou jíškovou drobenku zeleninovou polévkou a vše dobře povaříme. Před podáváním polévku okořeníme tlučeným pepřem a zelenou sekanou petrželkou. Do polévky můžeme přidati čerstvé dušené hříbky neb suché v mléce povařené.