Rozpočet pro 5 osob:
• 30 dkg kostí
• sůl
• 8 dkg zeleniny
• 25 dkg telecího masa
• malá růže květáku
• 3 dkg másla
• 1 žloutek
• 0,125 l mléka
• 4 dkg rýže
• sůl
• zelená petrželka
• tlučený květ
Oprané telecí kosti necháme s kořenovou zeleninou, na lístky nakrájenou, dobře povařiti. Pak ji procedíme, zeleninu jemně usekáme a přidáme zpět do polévky, načež přidáme do ní syrové, umleté telecí maso, sůl, na růžičky rozebraný syrový květák, zelenou petrželku, a vaříme polévku jen tak dlouho, dokud květák nezměkne. V polévkové míse si umícháme máslo a žloutek a stále míchajíce přilijeme mléka nebo smetany. Pak přidáme polévku, tlučený květ, do polévky zamícháme zvlášť udušenou rýži, kroupy nebo některý svítek.
Do polévky můžeme zavařiti řídkou jíšku ze 2 dkg másla a 2 dkg mouky a několik kapek Maggiho koření.