Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Zeleninová polévka s upraženým strouháním

Zeleninová polévka s upraženým strouháním
dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
Na strouhání:
• 10 dkg mouky
• 1/2 vajíčka
• 3 dkg másla neb tuku
• 10 dkg zeleniny
• sůl
• mléko
• vajíčko
• zelená petržel

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na zeleninovou polévku s upraženým strouháním

Z tuhého nudlového těsta ustrouháme na struhadle strouhání a necháme dobře na vále uschnouti. Pak vložíme sušené strouhání na rozpálené máslo neb tuk a opražíme je do červena. V osolené vodě povaříme všechnu zeleninu, odvarem zalijeme strouhání, dáme je do ostatní zeleninové polévky a povaříme. Před podáváním si umícháme v polévkové míse mléko se žloutkem, načež stále míchajíce přilijeme polévku, okořeníme ji sekanou zelenou petrželkou a podáváme.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.