Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Zelnica


Zelnica

Zelnica

Suroviny

• kysané zelí
• pokud je zelí málo kyselé, tak pár kapek citronu
• voda
• trohu kmínu
• sůl
• smetana na šlehání
• hladká mouka
• sušené hřiby
• sušené trnky

 

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na zelnicu

Do hrnce dám kysané zelí a zaleju studenou vodou. Přisypu sušené hřiby a trošku kmínu. Vše zamíchám a dám vařit. Množství zelí dávám podle počtu jedlíků. Na jednu smetanu asi půlku sáčku nebo půlku sklenice kysaného zelí. Pokud je zelí málo kyselé je možné ho trochu přikyselit pár kapkama citronu.

Po chvilce vaření přidám do hrnce sušené trnky. Když nejsou, nevadí. Každý je nemá rád. Smetanu na šlehání naleju du skleněné odměrky a šlehací metličkou do ní zašlehám dvě mírně navršené lžíce hladké mouky. Tuto hladkou směs vleju za stálého míchání do zelí. Stále míchám, aby nevznikly hrudky. Po ochutnání je možné dosolit.

Aby byla zelnica jemnější, tak při vaření dolévám místo vyvařené vody mléko.

 

Fotky

Fotografie Gig_5296951, Zelnica







Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.