Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy

Předkrmy

Marie Janků-Sandtnerová o předkrmech

Předkrmy nazývame to jídlo, které podáváme po polévce nebo místo polévky. Rozeznáváme předkrm teplý a studený. Mnohý teplý předkrm, hlavně ze zeleniny, můžeme podávati k obložení masa, jako kapustová poupátka, masové válečky, máslovou paštiku s brusinkami a pod. Studený předkrm, na příklad harlekýnský chlebíček, obložené housky, některou paštiku, můžeme podávati též jako zákusek k čaji. Za předkrmy hodí se též upravení raci, hlemýždi a pod., ale též ryby a zvěřina.

Některt teplé předkrmy podáváme v těch nádobách, ve kterých se pekly (jako lastury), na míse vyložené ubrouskem a ozdobené kadeřavou petrželkou a citronem.

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Receptury předkrmů od Marie Janků-Sandtnerové

Bramborové kotlety se šunkou
Bramborové omelety s míšeninkou
Hřiby smažené
Chřest s máslem
Chřest v omáčce
Játrový puding
Jemný puding z telecího masa
Kapusta plněná
Kapustový puding
Kobližky z páleného těsta se sýrovým krémem
Květák s parmezánem
Květák smažený
Květáková omeleta
Květákový puding
Makaronový nákyp
Míšeninka na lasturkách
Mozeček v koflících
Mozečkové chrupinky (baveuses)
Mozečkový puding
Nadívaná brukev
Nadívaní hlemýždi
Nadívaný celer
Napodobené slučí vnitřnosti
Omeletový puding
Piškotový závitek s masovou nádivkou
Plněná rajská jablíčka
Plněná rajská jablíčka 2
Plněná zelená paprika
Plněné máslové taštičky
Plněné omelety
Ragoût v máslovém věnci
Rajská jablíčka s vejci
Rajská jablíčka se šunkou
Rýžový puding
Salmy z holubů
Salmy z koroptví
Smažená žabí stehýnka
Špenátové omeletky plněné smaženými vejci
Špenátové omelety
Špenátové omelety 2
Špenátový nákyp
Špenátový puding
Špenátový závin
Šunkové omelety
Švýcarská omeleta
Vaření raci
Zelené papriky plněné zeleninou. Ruský způsob
Zeleninový nákyp
Rajská jablíčka plněná vlašským salátem
Paštika z husích jater
Paštika z telecích jater
Paštika z vepřových neb telecích jater
Lovecká paštika
Paštika z telecího a vepřového masa
Paštikové koření
Aspik
Husí neb telecí játra v rosolu
Šunka v aspiku
Studená míšeninka na lasturkách
Galantina

 

Předkrmy z vajec

Vaječná omeleta se šunkou

Vařená vejce
Míchaná vajíčka
Vejce v kyselé omáčce
Ruská vajíčka
Smažená plněná vajíčka
Zapečená vejce
Vaječné smaženky
Vejce vařené ve formičkách
Pikantní vejce
Plněná vejce v aspiku
Vejce plněná šunkou
Vejce plněná dušenými játry
Sázená vejce
Vejce šunkou obložená
Vejce těstem obalená








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.