Předkrmy nazývame to jídlo, které podáváme po polévce nebo místo polévky. Rozeznáváme předkrm teplý a studený. Mnohý teplý předkrm, hlavně ze zeleniny, můžeme podávati k obložení masa, jako kapustová poupátka, masové válečky, máslovou paštiku s brusinkami a pod. Studený předkrm, na příklad harlekýnský chlebíček, obložené housky, některou paštiku, můžeme podávati též jako zákusek k čaji. Za předkrmy hodí se též upravení raci, hlemýždi a pod., ale též ryby a zvěřina.
Některt teplé předkrmy podáváme v těch nádobách, ve kterých se pekly (jako lastury), na míse vyložené ubrouskem a ozdobené kadeřavou petrželkou a citronem.
• Bramborové kotlety se šunkou
• Bramborové omelety s míšeninkou
• Hřiby smažené
• Chřest s máslem
• Chřest v omáčce
• Játrový puding
• Jemný puding z telecího masa
• Kapusta plněná
• Kapustový puding
• Kobližky z páleného těsta se sýrovým krémem
• Květák s parmezánem
• Květák smažený
• Květáková omeleta
• Květákový puding
• Makaronový nákyp
• Míšeninka na lasturkách
• Mozeček v koflících
• Mozečkové chrupinky (baveuses)
• Mozečkový puding
• Nadívaná brukev
• Nadívaní hlemýždi
• Nadívaný celer
• Napodobené slučí vnitřnosti
• Omeletový puding
• Piškotový závitek s masovou nádivkou
• Plněná rajská jablíčka
• Plněná rajská jablíčka 2
• Plněná zelená paprika
• Plněné máslové taštičky
• Plněné omelety
• Ragoût v máslovém věnci
• Rajská jablíčka s vejci
• Rajská jablíčka se šunkou
• Rýžový puding
• Salmy z holubů
• Salmy z koroptví
• Smažená žabí stehýnka
• Špenátové omeletky plněné smaženými vejci
• Špenátové omelety
• Špenátové omelety 2
• Špenátový nákyp
• Špenátový puding
• Špenátový závin
• Šunkové omelety
• Švýcarská omeleta
• Vaření raci
• Zelené papriky plněné zeleninou. Ruský způsob
• Zeleninový nákyp
• Rajská jablíčka plněná vlašským salátem
• Paštika z husích jater
• Paštika z telecích jater
• Paštika z vepřových neb telecích jater
• Lovecká paštika
• Paštika z telecího a vepřového masa
• Paštikové koření
• Aspik
• Husí neb telecí játra v rosolu
• Šunka v aspiku
• Studená míšeninka na lasturkách
• Galantina
• Vařená vejce
• Míchaná vajíčka
• Vejce v kyselé omáčce
• Ruská vajíčka
• Smažená plněná vajíčka
• Zapečená vejce
• Vaječné smaženky
• Vejce vařené ve formičkách
• Pikantní vejce
• Plněná vejce v aspiku
• Vejce plněná šunkou
• Vejce plněná dušenými játry
• Sázená vejce
• Vejce šunkou obložená
• Vejce těstem obalená