Rozpočet pro 5 osob:
• 25 dkg telecího masa z kýty nebo plecka
• 15 dkg housky (3 žemle)
• 1/4 l mléka
• 3 dkg cibule
• 1 dkg másla
• 6 dkg slaniny
• sůl
• čajová lžička koření
• na špičku nože kypřícího prášku (Oetkerův)
• 2 syrová vajíčka
• 2 dkg másla
• 3 dkg strouh. housky na formu
Telecí maso otřeme utěrkou, nakrájíme na kousky a umeleme je na masovém strojku. Poté do něho přidáme v mléce namočené, vymačkané, na strojku umleté housky, jemně usekanou neb ustrouhanou, na másle usmaženou cibulku, na kostečky nakrájenou, ohřátou slaninu, sůl, tlučený pepř, nové koření, květ, zázvor, kypřicí prášek a syrová vajíčka. Hmotu dobře promícháme a vložíme ji do máslem vymazané a strouhanou houskou vysypané pudingové formy, uzavřeme ji poklicí, načež formu vložíme do hrnce s vařící vodou, která musí sahati do 1/4 formy, a puding vaříme v páře 1:15 hodiny. Pak jej vyklopíme a horký podáváme s ovocným kompotem.