Rozpočet pro 5 osob:
• 1 kapusta
• 3 dkg másla
• 2 dkg cibulky
• 8 dkg rýže
• 10 dkg šunky
• 10 dkg pečeného vepřového nebo telecího masa
• 1 vejce
• sůl
• 3 zrnka pepře
• 3 dkg housky na posypání
• 3 dkg másla
• 5 dkg šunky na ozdobu
Menší hlávku mladé kapusty opereme, rychle spaříme, listy poněkud rozložíme. Zatím si udusíme do měkka na osmažené cibulce trochu spařené rýže, usekáme šunku a zbytky pečeného masa. Vše smícháme s vajíčkem, osolíme, opepříme a kapustu naplníme za každým listem. Naplněnou kapustu vložíme do vypraného organtinu neb čisté vlhké utěrky, zavážeme, vložíme do slané, vařící vody a vaříme 1 hod. Pak kapustu zbavíme organtinu, posypeme ji na másle usmaženou houskou a kolem ji ozdobíme sekanou šunkou. Starší kapustu (v zimě) dříve ve slané vodě dobře povaříme a pak plníme a vaříme.