Rozpočet pro 5 osob:
• 1/4 l vody
• 10 dkg másla
• sůl
• 20 dkg mouky
• 5 vajec
• 1/2 žloutku na potření
• 1 dkg másla na potření plechu.
Krém:
3 dkg másla
• 2 dkg krup. mouky
• 1/8 l mléka
• sůl
• 3 dkg ementálského nebo parmezánského sýra
• 1,5 žloutku
• 4 zrnka tlučeného bílého pepře
• 2 lžíce šlehané smetany
Studenou vodu, syrové máslo a na špičku nože soli přivedeme k varu. Poté přisypeme mouku a na plotně vypracujeme těsto, které se nechytá ani kastrolu, ani vařečky, a dáme vychladnouti. Pak přimícháme celá vajíčka jedno po druhém. Umíchané těsto dáme do sáčku s trubičkou a na pomazaný plech vytlačíme malé kobližky. Povrchu je potřeme lehce žloutkem a v horké troubě upečeme. Při pečení kobližek dáme do trouby hrneček s vodou, aby se tvořilo více páry a kobližky byly kypřejší. Pečené kobližky hned rozřízneme a dáme vychladnouti. Pak je naplníme sýrovým krémem a podáváme.
Krém: Z másla a mouky upravíme si světležlutou jíšku, zředíme ji mlékem na hustou omáčku (bechamel) a povaříme. Do vzniklé horké omáčky zamícháme žloutky, sůl, tlučený bílý pepř, strouhaný ementálský neb parmezánský sýr. Do úplně studeného krému zamícháme šlehanou smetanu.