Rozpočet pro 5 osob:
• 1 velká růže květáku
• 10 dkg uzeného masa nebo šunky
• 2 dkg sýra
• 6 dkg másla
• 1/8 l mléka nebo kyselé smetany
• 1 žloutek
• sůl
• 2 dkg másla
• 3 dkg strouhané housky na formu
Ve slané vodě uvařený květák rozloží se v jednotlivé růžičky po sítě a nechá se okapat. Nákypová forma, nejlépe porcelánová, se vymastí, vysype houskou, poklade na dně květákem, který se posype strouhaným sýrem parmezánským, opět poklade květákem, dobře se vše setřese, pokape mlékem s umíchaným žloutkem nebo kyselou smetanou, poklade kousky másla a peče v dobře vytopené troubě 1/2 hodiny. Místo sýra posypeme květák jemně sekaným uzeným masem a sekanou petrželkou. Dáme-li maso tučnější, nemusíme mnoho mastiti.