Rozpočet pro 5 osob:
• 3 dkg másla
• 2 dkg mouky
• 3/8 l mléka
• sůl
• tlučený pepř
• 2 žloutky
• 15 dkg květáku
• ze 2 bílků sníh
• 1,5 dkg másla
• 1,5 dkg mouky na pánev
• 5 dkg šunky
• 2 dkg parmezánského sýra
Z másla a mouky upravíme si světlou jíšku, zředíme ji mlékem v hustou omáčku a 1 minutu povaříme. Do prochladlé omáčky zamícháme žloutky, jeden po druhém, sůl, pepř, květák ve slané vodě uvařený, dobře zcezený a usekaný, a z bílků tuhý sníh. Větší omeletovou pánev vymažeme čerstvým máslem, vysypeme krupičkovou moukou, těsto na ní rozetřeme a pečeme v troubě 10 minut. Omeletu při pečení neobracíme. Do květákové omelety můžeme zamíchati též sekanou šunku a parmezánský sýr a podáváme k ní každý salát.