Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy » Květáková omeleta

Květáková omeleta dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 3 dkg másla
• 2 dkg mouky
• 3/8 l mléka
• sůl
• tlučený pepř
• 2 žloutky
• 15 dkg květáku
• ze 2 bílků sníh
• 1,5 dkg másla
• 1,5 dkg mouky na pánev
• 5 dkg šunky
• 2 dkg parmezánského sýra

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na květákovou omeletu

Z másla a mouky upravíme si světlou jíšku, zředíme ji mlékem v hustou omáčku a 1 minutu povaříme. Do prochladlé omáčky zamícháme žloutky, jeden po druhém, sůl, pepř, květák ve slané vodě uvařený, dobře zcezený a usekaný, a z bílků tuhý sníh. Větší omeletovou pánev vymažeme čerstvým máslem, vysypeme krupičkovou moukou, těsto na ní rozetřeme a pečeme v troubě 10 minut. Omeletu při pečení neobracíme. Do květákové omelety můžeme zamíchati též sekanou šunku a parmezánský sýr a podáváme k ní každý salát.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.