Rozpočet pro 5 osob:
• 7 dkg másla
• sůl
• 2 žloutky
• 2 housky (10 dkg)
• 2 lžíce mléka
• 1 květák prostřední velikosti neb 25 dkg různé vařené zeleniny
• ze 2 bílků sníh
• 2 dkg másla
• 3 dkg strouhané housky na formu
Očištěný, ve slané vodě vypraný květák vložíme do vařící, osolené vody a uvaříme ne příliš do měkka. Rozebereme na růžičky, košťál a odřezky nakrájíme na kostečky a dáme vše vychladnouti. V míse si zatím umícháme máslo se solí a žloutky. Pak přidáme na kostečky nakrájené, mlékem navlhčené housky, z bílků sníh a odřezky z uvařeného květáku. Pudingovou formu vymažeme syrovým máslem, vysypeme houskou, dno formy vyložíme připraveným květákem, pokryjeme umíchanou hmotou a puding vaříme 1 hod. v páře. Jest chuti velice jemné.